2009. november 8., vasárnap

Krisztiék újra nálunk

Még a nyári látogatásuk után megbeszéltük, hogy az őszi szünetben Krisztiék újra meglátogatnak bennünket. Kicsit izgultunk, hogy az összesen 6 gyerekből lehetőleg senki se legyen komolyabban beteg - és sikerült! :) 3 napot összehoztunk!

Kriszti, Csaba, Enikő és Noémi szerdán érkeztek koradélután. Sült krumplival és rántott sajttal vártuk őket. A nagy kajálás után a gyerekek egyből közös nevezőre jutottak és szépen eljátszottak egymással (hogy ez mekkora öröm volt nekünk!!!). Délután csak itthon punnyadtunk, beszélgettünk, szemmel tartottuk a törpjeinket.


Csütörtökön reggeli után pedig felkerekedtünk és elmentünk Mogyoróskára. Nemrég fedeztük fel ezt a falucskát, gyönyörű helyen fekszik és nincs túl messze hozzánk. Van két játszótere, egy büféje, a büfé udvarán állatok (őzike, vaddisznó, nyuszi, postagalamb). A hideg időjárás nem szegte kedvünket, a gyerekek is jól kimozogták magukat!

Hazaérve elfogyasztottuk késői ebédünket, nokedlit zöldborsó pörkölttel - a kiéhezett társaság nem győzte lapátolni magába! :) Este, fektetés után mi felnőttek még beszélgettünk, tévézgettünk, közben újra megéheztünk. A rögtönzött vacsink leveles tészta lett megpakolva csupa finomsággal (feta sajt, paradicsom, hagyma, fokhagyma, bazsalikom, kakukkfű). Hmm, az egész tepsivel elfogyott! (Én meg csodálkozok, hogy nem fogyok le....)
Pénteken a fiúk nagyon rendesek voltak, hónuk alá csapták az összes gyereket és elmentek a közelbe kirándulni. Mi pedig Krisztivel nekiláttunk takarítani, pakolni és ebédet főzni. Sütőtökös cannellonit készítettünk, ami kivételesen MINDENKINEK ízlett! Desszertnek pedig francia almatortát sütöttünk.

Ebéd után sajnos eljött a búcsú ideje, Krisztiék elindultak haza, Budapestre.

Tavaszi szünetben megismételjük? ;)

2 megjegyzés:

Kriszti írta...

Nagyon jó lenne megismételni!!!

Ildikó írta...

Hát igen! Akár rendszerré is tehetnénk! ;)