2010. március 1., hétfő

Állandó téma: Hogy születik a kisbaba?

Hát elérkezett az idő, megkérdezték. Eleinte elég volt annyi, hogy az anyuka pocakjában van a kisbaba és onnan megszületik. Igyekeztem a baba érkezésének adni hangsúlyt, hogy mennyi örömet jelent egy kisbaba a családban, mennyire várják, örülnek neki, szeretik őt. A "hogyant" próbáltam diszkréten kerülni. Nem sokáig lehetett... :)

Leginkább Veronikát érdekli, de már Bálint is kérdezősködik (érdekes, hogy Vivient nem izgatja a dolog). Most odáig jutottunk, hogy a lányok pisilője mellett van egy kis lyuk, azon bújik ki a baba. Meg megtárgyaltuk a császármetszést is, azt jobban beveszi a lelkük :) Azt hiszem, könnyebben felfogják azt, hogy valaki kiveszi a néni hasából a kisbabát, mint azt, hogy azon a lyukon kibújik. Szerintem még ez téma lesz egy darabig, igyekszem információkat gyűjteni, hogy ki hogy mondja el a gyerekének, milyen kifejezéseket érdemes használni, mennyit tanácsos elmondani.

Csütörtökön lesz szülői az óvodában, majd rákérdezek óvónéninél, mert lehet, hogy ez most ott is téma.

2 megjegyzés:

Orsi írta...

Van egy könyv, a Szia baba! keress rá, nagyon jó, imádjuk, mondjuk otthonszülésről van benne szó, de azért nagyon informatív!
Meg van egy másik is ebben a témában, azt hiszem az a címe, hogy Anna, Peti és Picuri! Szerintem erre is rá lehet keresni!

Ildikó írta...

Orsi, köszönöm szépen, beszerzem majd őket! :)