2009. október 5., hétfő

Megy a gőzös, megy a gőzös...

... pontosabban a villanymozdony, merthogy már leginkább az jár errefelé.

Még a héten gondolkoztunk, milyen családi programot találjunk ki vasárnapra, hogy a gyerekek is élvezzék és anyagilag se vágjon minket földhöz. Aztán egyszercsak Micu megmondta a tutit:

Menjünk el vonattal Miskolcra, ott csavarogjunk egyet és jöjjünk haza!

Hát így tettünk :) A gyerekek valóban nagyon élvezték, Veronika és Sebestyén most utazott először vonattal. Sebi az elején nagyon meg volt illetődve, aztán rájött arra, hogy milyen izgalmas egy vasúti kocsi! Lehet benne futkározni, lehet "mászókázni", embereket megfigyelni, egyensúlyozni kapaszkodás nélkül, néha pedig fenékre huppanni :)



Veronika végig mellettem volt, oda ment, ahová én, oda ült, ahol én ültem, amikor csak tehette, fogta a kezemet, de neki is tetszett a vonatozás!



Vivien és Bálint, mint a nagyok... tőlünk lehetőleg távol és meglehetősen idétlenül :) Viszont a kalauz bácsi megjelenésekor mind a négyen kisangyalokká változtak!



Hazafelé már nagyon fáradtak voltak a gyerekek (nem mintha, mi nem), de nem aludtak el. Még az utolsó energiatartalékukat mozgósították és eközben nagyon szerencsésnek éreztem magam, amiért az egész kocsi teljesen üres volt. :)


Hidasnémetiben du. fél 5-kor átültünk az autónkba, azt hiszem, mondanom sem kell, ahogy beindult a motor, a csapat már be is ájult! Itthon Micu behordta őket a nappaliba, aludtak tovább. Este 7 körül mindenkit bevitt az ágyába, aludtak tovább... reggelig!

Du. fél 5-től reggel fél 7-ig - Apppám!!!! :)

7 megjegyzés:

Kriszti írta...

Jó kis progi lehetett!! Az alvásért irigy vagyok! :D

Kriszti írta...

Jó progi lehetett!! Az alvásért irigy vagyok! :D

Mária írta...

De jó, hogy elutaztatok egy napra. Biztosan szép emlék a gyerekek életében, hiszen ki ne szeretne vonatozni.

Ez az óriási nagy alvás még engem is meglepett, de hát szükségük volt rá ezek szerint.

Ildikó írta...

Kriszti, Mária: Tényleg jó napunk volt! Nem siettünk, nem erőltettünk semmit, csak úgy spontán :) A nagy alváson mi is meglepődtünk, féltünk, hogy majd éjszaka lesz műsor, vagy legkésőbb hajnalban, de nem volt semmi. Azt hiszem, valóban nagyon kimerültek voltak.

Maimoni írta...

Szia!
A google-os kérdéseddel kapcsolatban ide is beírom a választ, tehát:
a blogodba bele kell illesztened a Google Analytics követőkódját, a blogger-fiók belépőoldaláról be tudsz menni az Analytics-be is, hozz létre egy fiókot ott a blogodhoz, és csinálj úgy mindent, ahogy oda van írva! Ha nem megy, szólj...:) Bár én nem vagyok egy nagy számítógépes szaki, ilyesmiket most már meg tudok csinálni.

Mária írta...

Ide én is regisztráltam ( http://www.google.com/intl/hu_ALL/analytics/index.html ). Az angol nyelvű oldalakat itt le lehet fordíttatni, ez nagy segítség:
http://www.webforditas.hu/

Ildikó írta...

Maimoni és Mária, köszönöm a segítséget! Remélem, sikerülni fog :)