2010. január 28., csütörtök

Ínyenc vacsorám



Nagyon vágytam már Vrábel Krisztina Dolce Vita Magyarországon című könyvére és végre megkaptam! :)

Elsőként egy csudafinom tésztaételt készítettem el (Penne gyors paradicsomszósszal), másodikként pedig magamnak vacsorára ezt a gusztusos, illatos és nagyon finom ételt (fél adagot):

Krémes padlizsánpizza

Hozzávalók:
  • 2 kisebb padlizsán

  • 8 szem koktélparadicsom

  • 1 zacskó mozzarella

  • csokor bazsalikom

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 csokor petrezselyem


  • bors

  • olívaolaj


1. Vágjuk félbe a padlizsánokat, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, 200 fokos sütőben süssük kb. fél órát, míg megpuhul.

2. Karikázzuk fel a paradicsomokat, a mozzarellát, készítsünk fűszeres olajat: aprítsuk fel a fokhagymát és a petrezselymet, keverjük el olívaolajjal.

3. Vegyük ki a padlizsánokat a sütőből, kenjük meg a petrezselymes olajjal, tegyük rá a mozzarellát és a paradicsomot, süssük további 5 percig.

4. Tálaláskor szórjunk rá friss bazsalikomot, pirítóst adjunk mellé. (Én puha kenyérrel ettem, nekem az jobban illik hozzá.)

A recept Vrábel Krisztina, Dolce Vita Magyarországon című könyvéből származik.

2 megjegyzés:

PI írta...

Jól néz ki, biztos finom is volt.
Ügyes vagy.

Ildikó írta...

Köszönöm szépen! :)