Nagyon vágytam már Vrábel Krisztina Dolce Vita Magyarországon című könyvére és végre megkaptam! :)
Elsőként egy csudafinom tésztaételt készítettem el (Penne gyors paradicsomszósszal), másodikként pedig magamnak vacsorára ezt a gusztusos, illatos és nagyon finom ételt (fél adagot):
Krémes padlizsánpizza
Hozzávalók:
- 2 kisebb padlizsán
- 8 szem koktélparadicsom
- 1 zacskó mozzarella
- csokor bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
1. Vágjuk félbe a padlizsánokat, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, 200 fokos sütőben süssük kb. fél órát, míg megpuhul.
2. Karikázzuk fel a paradicsomokat, a mozzarellát, készítsünk fűszeres olajat: aprítsuk fel a fokhagymát és a petrezselymet, keverjük el olívaolajjal.
3. Vegyük ki a padlizsánokat a sütőből, kenjük meg a petrezselymes olajjal, tegyük rá a mozzarellát és a paradicsomot, süssük további 5 percig.
4. Tálaláskor szórjunk rá friss bazsalikomot, pirítóst adjunk mellé. (Én puha kenyérrel ettem, nekem az jobban illik hozzá.)
A recept Vrábel Krisztina, Dolce Vita Magyarországon című könyvéből származik.
2 megjegyzés:
Jól néz ki, biztos finom is volt.
Ügyes vagy.
Köszönöm szépen! :)
Megjegyzés küldése