Tegnap ismét kipróbáltam egy receptet, egy pofonegyszerű sütiről van szó. Apósomnak és nekem ízlett, a többség meg sem kóstolta. Hát, ő bajuk, a süti mindenesetre elfogyott! ;)
Őszibarackos-morzsás süti
Hozzávalók:
40 dkg meghámozott, kockára vágott őszibarack
4 evőkanál cukor
20 dkg liszt
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
csipet só
kiskanál fahéj
Tegyük egy tűzálló tál aljára az őszibarackot, szórjunk rá 3 púpozott evőkanál cukrot és a fahéjat.
Keverjük össze a lisztet a maradék egy evőkanál cukorral, a sóval, adjuk hozzá a felkockázott vajat. Kézzel morzsoljuk össze a tésztát.
Szórjuk rá a morzsát a barackra, 180-200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig süssük, míg aranybarna lesz a teteje.
Roppant egyszerű, de finom és különleges! Ráadásul végre felavathattam Krisztiéktől kapott helyes kis barna kerámia sütőformáimat! :)
A receptet itt találtam és hamarosan kipróbálom szilvával is, ahogy Dolce vita írja.
2009. szeptember 4., péntek
Egy újabb nekem való süti
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése